Skip to main content

Op woensdag 14 oktober 2020 organiseerden Dorpsvereniging Slochteren en MFC Houtstek samen een vrolijke activiteit voor Slochterse kinderen tot 13 jaar: pannenkoeken versieren – en natuurlijk opeten – bij pannenkoekenschip De Volharding.

We hadden gerekend op ongeveer twintig kinderen, maar dat bleek te laag ingeschat. Maandag al moest de inschrijving stopgezet worden, omdat maar liefst veertig enthousiastelingen zich aangemeld hadden en die pasten echt niet allemaal tegelijk in het schip! Geen nood, we hebben er gewoon twee groepen van gemaakt: de eerste was welkom van 13.00 tot 14.00 uur en de tweede van 14.00 tot 15.00 uur. Gelukkig hadden alle ouders begrip voor deze situatie. 

Toen het eenmaal zover was, hadden de kinderen er ontzettend veel zin in, zeker toen ze zagen dat het schip vol stond met allerlei lekkers:  fruit, snoep, stroop, noem maar op. Eigenaresse Esther en haar dochter kregen het al bakkend voor elkaar om alle kinderen tegelijk een pannenkoek te serveren. Alles wat ze lekker vonden mocht erop, en daarna was het smikkelen geblazen.  De kinderen vonden het geweldig en hebben heerlijk gesmuld. Ook hun ouders toonden zich blij met dit leuke initiatief. Kortom: voor herhaling vatbaar!