Skip to main content

Ongetwijfeld heeft u gezien dat, ondanks de pandemie, de bouw van ons multifunctioneel centrum flink vordert. We hopen MFC Houtstek in 2021 te kunnen openen. Vanaf dan hebben we ook in Slochteren een eigen dorpsstek!

Een van de dingen die corona ons leert is dat je er voor elkaar moet zijn, dat een dorpsgevoel belangrijk is. Dat is niet alleen zo in tijden van tegenspoed, maar zeker ook als we iets te vieren hebben of als we dorpsactiviteiten organiseren. Zo’n dorpsgemeenschap vormen we met elkaar. Iedere Slochtenaar kan op z’n eigen manier een bijdrage leveren: met ieders persoonlijke kwaliteiten, interesses en mogelijkheden! Dat is goed en dat is nodig, want na de aannemer moeten we als dorpsgenoten nu zélf aan de slag. Het wordt immers een dorpshuis voor en ván ons allemaal!

Eerder dit jaar heeft zich al een aantal enthousiaste dorpsgenoten gemeld, maar we hebben méér vrijwilligers nodig. Begin 2021 moeten de binnenruimten van het dorpshuis afgetimmerd worden en daarna is het binnen-schilderwerk aan de beurt. Voor deze werkzaamheden kunnen we nog een flink aantal handige dorpsbewoners gebruiken! Uiteraard zorgt het bestuur ondertussen voor gezellige en corona-veilige klusomstandigheden.

Behalve klussers hebben we straks vrijwilligers nodig voor het beheer van ons MFC. Hoe meer, hoe liever! We streven namelijk naar ruime openingstijden, zodat we elkaar vaak kunnen treffen in de Houtstek en er veelvuldig gebruik gemaakt kan worden van de bibliotheek. Dat kan alleen als we er samen voor gaan en er voldoende Slochtenaren zijn die gastheer of gastvrouw willen zijn, kunnen helpen met de schoonmaak, enzovoorts.
DOE MEE, LATEN WE SAMEN IETS MOOIS VAN MAKEN VAN ONZE HOUTSTEK!