Skip to main content

“Het kost een aantal jaren, maar dan heb je ook wat! Ook Slochteren heeft nu een prachtig eigen dorpshuis. Maar”, zo voegt Houtstek-bestuursvoorzitter Mike Roelfsema hieraan toe: “het is wel een enorme domper dat we door de nieuwe lockdown de opening opnieuw moeten uitstellen.”

Zeer gemotiveerd trad Mike Roelfsema vier maanden geleden toe tot het bestuur van de Houtstek , als opvolger van voorzitter Gert Knook. Roelfsema maakt zijn voorganger en de collega-bestuursleden een groot compliment voor hun doorzettingsvermogen. “Samen hebben zij ervoor gezorgd dat dit multifunctionele centrum van de grond is gekomen. Geweldig dat dat gelukt is!”  In één adem prijst hij ook de vrijwillige dorpsbewoners die in het afgelopen jaar hielpen met aftimmeren, schilderen en schoonmaken. 

Open tijdens bibliotheektijden
De bedoeling was dat de Houtstek vanaf 4 januari 2021 zijn deuren vier dagen per week zou openen. Dorpsbewoners kunnen elkaar dan in hun eigen dorpshuis gezellig ontmoeten of rustig een krantje lezen. De beheerders van WerkPro  en de vrijwilligers staan te popelen om hen welkom te heten in de knusse caféruimte of, bij mooi weer, op het terras. Maar jammer genoeg gooit corona opnieuw roet in het eten.

Helemaal dicht hoeft het kersverse dorpshuis gelukkig niet. Tijdens de bibliotheekmiddagen is De Houtstek open: dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. En zodra het weer mag, worden de openingstijden uitgebreid naar vier volle dagen per week. 

Het bestuur had de opening van MFC Houtstek uiteraard graag gepaard laten gaan met een officieel moment en een gezellig feest voor alle dorpsbewoners. “Die happening komt er ook zeker,” verzekert Roelfsema, “maar vanwege het te verwachten grote aantal mensen, stellen we die sowieso uit tot veiligere tijden.”

Zaalverhuur
De Slochterse bibliotheek verhuisde al in september naar De Houtstek. Ook enkele kaartclubs en verenigingsbesturen maakten inmiddels gebruik van het dorpshuis, dit tot volle tevredenheid van alle betrokkenen. Als de lockdown voorbij is, zijn zowel de grote centrale ruimte op de begane grond (de bibliotheekkasten kunnen aan de kant) als de kleinere zalen op de eerste verdieping voor billijke prijzen te huur. De ruimtes zijn – met of zonder catering – beschikbaar binnen en buiten de reguliere openingstijden. Behalve om een kaartje te leggen en te vergaderen, lenen de ruimten zich ook uitstekend voor bewegingsactiviteiten, voorlichtingsbijeenkomsten, muziekclubs, workshops, lezingen, enzovoorts.

Voor meer informatie kunt u of contact opnemen met het Houtstek-bestuur via e-mail info@houtstekslochteren.nl.