Skip to main content

Vanaf 1 februari zijn er voor de eerste keer schilderijen te bewonderen in De Houtstek!
In samenwerking met de Werkgroep A4-exposities van Stichting Cultureel Slochteren (SCS) zullen amateurschilders vanaf nu vaker werk tentoonstellen in het Slochterse dorpshuis.
Petra Wetterauw-Menses bijt de spits af, zij exposeert van februari tot medio mei 2023. Hieronder introduceert zij zichzelf:

“Schilderen doe ik echt voor mijn plezier. Hoe leuk is het dat er mensen zijn die het mooi vinden wat ik maak! Als kind was ik veel aan het tekenen. Op het voorgezet onderwijs was ‘Tekenen’ mijn leukste vak, hier heb ik dan ook examen in gedaan. Daarna is het stil komen te liggen.
Tot 2017. Ik was op bezoek bij een goede kennis en daar hing een mooi schilderijtje gemaakt door ene meneer Gerald Schuil. Nog nooit had ik van de goede man gehoord. Hij bleek ook workshops te geven. Het leek mij leuk: een beetje met kwasten en verf in de weer. Ik heb genoten die dag! Er volgden vele workshops en het vlammetje was aangewakkerd.

Zo nu en dan krijg ik een opdracht. Zo ook het schilderij op onderstaande foto, een doek van 120x120cm, geschilderd naar een foto van de opdrachtgever. Het is echt tof om je eigen werk aan de muur te zien hangen en dat het dan klopt.
Dat mijn werken nu in Slochteren hangen, vind ik extra speciaal. In dit gebied heb ik de afgelopen jaren gewerkt als jeugdverpleegkundige bij het consultatiebureau en heb vele ouders met kinderen gezien. Nu kunnen zij iets van mij zien!”