Skip to main content

Er komt muziek, er komt een springkussen, er komt een wethouder, er komen artiesten, er komt lekkers en er komt vooral veel gezelligheid. Na de tegenslag door corona vindt op 30 april eindelijk de feestelijke officiële opening van het nieuwe MFC in Slochteren plaats. De Houtstek heeft er zin in!

Al sinds de laatste lockdown voorbij is, is de Houtstek open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Steeds meer dorpsbewoners weten het Houtstekcafé en het terras te vinden, evenals de in het MFC gehuisveste bibliotheek. Maar nu écht alles weer mag, is het hoog tijd voor de uitgestelde feestelijke opening van het houten gebouw bij de Slochterhaven. Bestuur, vrijwilligers en beheerders verheugen zich er ontzettend op om op 30 april de deuren en het terras open te gooien voor heel Slochteren en omgeving. Tip: noteer deze zaterdagmiddag (vanaf 12.00 uur) nu alvast in uw agenda!

Activiteiten
In de afgelopen weken namen de activiteiten in het dorpshuis al toe, variërend van een wekelijkse bridgeclub, vergaderingen, spelletjesmiddagen, lezingen en infoavonden tot het driedaagse stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe ‘multifunctioneler’, hoe beter! Voor wie ook een activiteit in Slochteren wil organiseren zijn de grote centrale ruimte op de begane grond (de bibliotheekkasten zijn verrijdbaar) en de kleinere zalen op de eerste verdieping te huur voor billijke prijzen. De ruimtes zijn te reserveren binnen en buiten de reguliere openingstijden. 

Vrijwilligers
Voor het beheer van de Houtstek werken Werkpro-medewerkers samen met vrijwillige dorpsbewoners. Hiervoor is al een trouw clubje actief, maar er kunnen er nog véél meer bij. Bent u een gastvrij type, steekt u graag de handen uit de mouwen, houdt u van zinvolle bezigheden, bloeit u op in contact met andere mensen? Aarzel dan niet om eens te komen praten. Het maakt niet uit of u vaak of slechts af en toe beschikbaar bent, in de Houtstek is elke vrijwilliger meer dan welkom!