Hoera! De langverwachte omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van een MultiFunctioneel Centrum  ( MFC) op het Erfgoedplein in Slochteren is rond. De gemeente Midden-Groningen heeft bovendien een sloopvergunning verstrekt voor de bestaande schuur. Met deze vergunningen is het project MFC Houtstek een belangrijke stap verder!

De  technische voorbereiding is in een afrondend stadium. Zoals bekend worden de oude gebinten uit de te slopen schuur in de nieuwbouw hergebruikt.[MR1]  Ook is de financiering rond en ligt er een sluitende exploitatiebegroting.

Ondertussen zijn en blijven de bestuursleden van Stichting Het Houtstek druk bezig, onder meer in contacten met diverse organisaties. Zo zijn wij in gesprek met de dorpsvereniging over het gebruik van het Houtstek, met Staatsbosbeheer over hoe wij als buren elkaar kunnen versterken, met Marketing Midden-Groningen over een soort van Toeristisch informatiepunt, Biblionet over het huisvesten van de bibliotheek in het MFC en uiteraard met de gemeente over allerlei randvoorwaarden.

Zodra het gemeentebestuur een beslissing heeft genomen over het door omwonenden ingediende bezwaarschrift tegen de bouw van het MFC, zullen wij de inwoners van Slochteren uitnodigen om mee te denken over de brede functie die het MFC voor het dorp moet krijgen. Dan zullen wij ook ons nieuwe beleidsplan [MR2] presenteren.

Nog even en dan heeft ook Slochteren een eigen dorpsaccommodatie!

U doet toch ook mee?!

Het bestuur van Stichting Het Houtstek,