Skip to main content

Werkgroep A4 van Stichting Cultureel Slochteren organiseert vanaf 2 april tot 2 juli weer een nieuwe kunsttentoonstelling in De Houtstek. Deze keer met schilderijen van Lydia Jonkman.

Lydia is in Smallingerland (Friesland) geboren. Zij heeft haar artistieke opleiding in 1992 in Enschede aan de AKI gestart, waarna zij in 1997 haar diploma ontving. Vervolgens heeft zij haar onderwijsbevoegdheid aan de Hanzehogeschool te Groningen gehaald.
Met een Erasmusbeurs is ze naar Italië verhuisd om te studeren aan de Accademia di Belle Arti, Genova. In Italië heeft ze haar schildertechnieken verder ontwikkeld en heeft ze verschillende cursussen op het gebied van de schilderkunst gevolgd, o.a. het gebruik van symbolen en de betekenis van kleur. Voor haar blijft Italië dan ook een stimulerende omgeving.
Haar kunst is geïnspireerd op het landschap van Midden – Groningen ( De Ploeg) en het prachtige Italië. Daarnaast is zij een groot fan van koeien en katten.
De expositie in de Houtstek bestaat uit vrolijke, kleurrijke schilderijen van koeien in het natuurgebied Roegwold, een paard op stal, prachtige kleurrijke bloemen zoals pioenrozen en zonnebloemen. Tevens heeft Lydia ansichtkaarten voor deze expositie laten drukken en kleine schilderijtjes gemaakt. Deze zijn gewoon te koop.
Lydia’s expositie is te zien van 2 april tot 2 juli in MFC Houtstek, Hoofdweg 9A in
Slochteren. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur, de toegang is gratis.