Skip to main content

Vandaag lezen we voor uit “kleine bij houdt vol” van Corien Oranje. Een verhaal over een bijtje dat lang moet zoeken voordat het bloemen vindt. Maar…Kleine Bij houdt vol!

Na het voorlezen maken we een pompombijtje.

Voorlezen is leuk voor kinderen vanaf 2 jaar, pompombijtjes maken is leuk voor jong en oud!

Deze activiteit hoort bij het project Er moeten meer bijtjes bij.

Bibliotheken Midden-Groningen organiseren in samenwerking met Suzanne’s Handwerk Shop het project Er moeten meer bijtjes bij!
We roepen iedereen in Midden-Groningen op om bijtjes te haken of te breien. Gebruik daarvoor de kleuren geel, zwart, wit en donkerbruin. De bijtjes kan je inleveren bij onze Bibliotheken en bij Suzanne’s Handwerk Shop. In de zaaimaand april verspreiden we deze bijtjes in zwermen op verschillende plekken in de gemeente, met daaraan een biologische, inheemse bijenmix uit onze Zadenbibliotheken. Iedereen die dat wil, mag zo’n bijtje meenemen. We vragen de zaadjes te zaaien; meer bloemen is goed voor de bijtjes en er moeten meer bijtjes bij! Via Suzanne’s Handwerk Shop sponsort Durable garens voor het maken van de bijtjes. Hiervan kan gebruik worden gemaakt tijdens de speciale bijtjes brei- en haakochtenden in Suzanne’s Handwerk Shop en tijdens de handwerkcafés in de Bibliotheek van Hoogezand, Zuidbroek en Harkstede. Kijk voor meer informatie over deze handwerkcafés hier in de agenda!

Deze activiteit is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Het is van 15:00 tot 16:00 uur op vrijdagmiddag 15 maart.

Opgave via deze link.